| Almás, fűszeres kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2,5 dl tej 2 evőkanál cukor 45 dkg liszt csipetnyi só 4 dkg vaj vagy sütőmargarin 2,5 dkg élesztő Töltelékhez 2 nagyobb alma 1 mokkáskanál őrölt fahéj 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg csipetnyi őrölt gyömbér csipetnyi őrölt kardamom 2 evőkanál méz Tetejére fél dl tej Elkészítés: A tésztához valókat tedd a dagasztógépbe és 15-20 perc alatt dagaszd meg, majd takard le. Amíg kel, készítsd el a tölteléket. Ehhez az almákat reszeld le, keverd el a fűszerekkel és a mézzel. A szépen megkelt tésztát gyúrd át és nyújtsd kb 40x40 cm-es lappá. Egyengesd el rajta a fűszeres almát úgy, hogy körben kétujjnyi tészta szabadon maradjon. Hengergesd fel, mint a beiglit, és tedd egy sütőpapírral bélelt formába. Pihentesd további fél órát, majd kend meg tejjel, és tedd előmelegített sütőbe, 180 fokon 40-45 perc alatt süsd aranyszínűre. A formából rácsra borítva hagyd kihűlni. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |