| Kakaós kelt kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg liszt 2 tojás sárgája 1 élesztő 25 szem édesítőszer 3-4 dl langyos tej 1 dl étolaj 3 evőkanál kakaó 2 evőkanál cukor 1 csomag mazsola Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben. A lisztet egy jó nagy tálba öntjük. Beletesszük a tojások sárgáját. A maradék langyos tejben feloldjuk az édesítőszert. A felfuttatott élesztőt, és a maradék tejet is beleöntjük a tálba. Két részletben hozzáöntjük az olajat is, és k.b.20 percig dagasztjuk. A tészta tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt, két részre vágjuk. Egyik felét félretesszük, a másik felébe jól beledolgozzuk a kakaót és a cukrot. Mindkét tésztát ismét kétfelé vágjuk. A fehér tészta egyik cipóját téglalap alakúra nyújtjuk, mazsolát szórunk rá, és ráteszünk egy ugyanakkorára nyújtott kakaós tésztát. Ismét mazsolát szórunk rá, és feltekerjük. A másik rúd elkészítésénél a kakaós tésztával kezdünk és utána jön a fehér! Tepsibe sütőpapírt teszünk, és ebbe helyezzük a feltekert tésztákat. 170 fokos sütőbe tesszük - előmelegítés nélkül - és k.b. 40 perc alatt készre sütjük. Sütés közben többször megkenjük olajjal, és tűvel megszurkáljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |