Tutireceptek.hu fejléc

Kakaós kelt kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt
2 tojás sárgája
1 élesztő
25 szem édesítőszer
3-4 dl langyos tej
1 dl étolaj
3 evőkanál kakaó
2 evőkanál cukor
1 csomag mazsola

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben. A lisztet egy jó nagy tálba öntjük. Beletesszük a tojások sárgáját. A maradék langyos tejben feloldjuk az édesítőszert. A felfuttatott élesztőt, és a maradék tejet is beleöntjük a tálba. Két részletben hozzáöntjük az olajat is, és
k.b.20 percig dagasztjuk.
A tészta tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, két részre vágjuk. Egyik felét félretesszük, a másik felébe jól beledolgozzuk a kakaót és a cukrot. Mindkét tésztát ismét kétfelé vágjuk.
A fehér tészta egyik cipóját téglalap alakúra nyújtjuk, mazsolát szórunk rá, és ráteszünk egy ugyanakkorára nyújtott kakaós tésztát. Ismét mazsolát szórunk rá, és feltekerjük.
A másik rúd elkészítésénél a kakaós tésztával kezdünk és utána jön a fehér! Tepsibe sütőpapírt teszünk, és ebbe helyezzük a feltekert tésztákat.
170 fokos sütőbe tesszük - előmelegítés nélkül - és k.b. 40 perc alatt készre sütjük.

Sütés közben többször megkenjük olajjal, és tűvel megszurkáljuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros-kakaós kavart » Molnárkalács » Ünnepi kalácskoszorú » Gyors kalács(Kata-féle)
» Kakaós és vaníliás csiga » Kakaós nápolyi-szelet » Meggyfelfújt kakaós habbal » Kulcsos kalács
» Kakaós kifli2 » Tarka kalács » Mézeskalács (Kata-féle) » Húsvéti foszlós kalács
» Kávés-kakaós torta » Kalács lisztérzékenyeknek » Kakaós csiga 3. » Finom selyem kalács :)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.