| Tojásos spárga vajszószban receptZöldséges ételek Hozzávalók: 80 dkg spárga zöld 4 db tojás 4 evőkanál Rama margarin 2 db Knorr Petrezselymes tyúkhúsleves-kocka só, bors Elkészítés: A két Petrezselymes tyúkhúsleves-kockát egy liter vízben forraljuk. Alaposan mossuk meg a spárgát. Vágjuk le a megkeményedett végeket és zöldség tisztítóval vékonyan hámozzuk meg. Kössük össze cérnával adagonként és főzzük meg az alaplében, míg teljesen meg nem puhulnak. Közben főzzük keményre a tojásokat, hűtsük le, tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra. Vegyük ki a spárgákat az alapléből, csepegtessük le. Rakjuk tányérra , szórjuk meg sóval és frissen őrölt borssal, majd tegyük rá az aprított tojást. Olvasszuk fel a margarint, párologtassul el belőle a vizet és öntsük a spárgára. Megszórhatjuk reszelt sajttal vagy zsemlemorzsával, majd süthetjük pár percig forró sütőben. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |