| Tejszínes spárgakrémleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg spárga, 5 dkg liszt, 5 dkg sütőmargarin, 2 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 7 dl zöldségleves (kockából), só, fehérbors, fél csokor petrezselyem Elkészítés: Hámozd meg vékonyan a spárgát, és vágd 2-3 centis darabokra. A hagymát tisztítsd meg, vágd apróra, pirítsd meg a margarinon, majd dobd rá a feldarabolt spárgát, a finomra vágott petrezselymet, és hintsd meg a liszttel. Keverd meg alaposan, majd öntsd fel a leveskockából készített alaplével, szükség szerint ízesítsd kevés sóval, fehérborssal. Főzd kb. 15 percig (amíg a spárga megpuhul), majd turmixold össze és tedd vissza a tűzhelyre. Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd még néhány percig. Cipóban, reszelt sajttal tálald. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |