| Spárgatál receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg fehér vagy zöld spárga 12 dkg vaj 2 dl tejföl 6-8 evőkanál zsemlemorzsa só, őrölt fehérbors, kakukkfű, rozmaring 1 késhegynyi szódabikarbóna, 2 kockacukor Elkészítés: A spárgát meghámozzuk, sós, szódabikarbónás, cukros vízben megfőzzük. Lecsurgatjuk, majd kivajazott tűzálló tálba fektetjük. Vajon halványsárgára pirítjuk a zsemlemorzsát és a spárgára terítjük. Megsózzuk, a fűszerekből 1-1 késhegynyivel ízesítjük. Rálocsoljuk a tejfölt, és sütőben átforrósítjuk. Tanácsok: Rozskenyeret kínáljunk hozzá. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |