| Tojásos makaróni receptTésztafélék Hozzávalók: 25 dkg makaróni, 2 dl tejföl, 3 tojás, 2 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 7 dkg vaj (vagy margarin), 1 evõkanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors. Elkészítés: A makarónit megfõzöm, meleg vízzel leöblítem, és 3 dkg olvasztott vajon megforgatom. Kis tepsibe vagy tûzálló tálba téve egyenletesen elsimítom. A tojásokat gyengén felverem, és összekeverem a tejföllel, kevés sóval, valamint a törött borssal. A megtisztított zöldhagymát vékonyka karikákra vágom (zöldjével együtt), és rászórom a makarónira. Ezután lelocsolom a tojásos tejföllel. A megmaradt vajból borsónyi darabkákat morzsolok a tészta tetejére, és elõmelegített, forró sütõbe tolom. Erõs lángon rápirítom a tésztára a tojást, és az ételt kockákra vágva, fejes salátával tálalom. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |