| Tiroli gombóc savanyú káposztával receptHúsételek Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg füstölt hús 10 dkg liszt 4 db zsemle 1 db tojás 2.5 dl tej 25 dkg savanyúkáposzta só Elkészítés: A szalonnát felaprítjuk , kiolvasztjuk és a zsírját, a kockázott zsemlére öntjük.Megpiritjuk a zsemlét,levesszük a tűzről,hozzáadjuk a tepertőt is.Az egészet leöntjük a tejben elhabart tojás sárgájával.15-20 percig állni hagyjuk.Hozzáadjuk a darált füstölt húst,az egészet liszttel úgy összedolgozzuk ,hogy jól formálható tésztát kapjunk.Apró gombócokat készítünk belőle és sós vízben kifőzzük.Savanyú káposztával tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |