| Spenótgombóc receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg spenót 15 dkg ricotta 12 dkg liszt 1 tojás 1 petrezselyemzöld 2 gerezd fokhagyma 10 dkg sajt szerecsendió, só, őrölt bors Elkészítés: A spenótot forrásban lévő vízben főzzük 2-3 percig, majd leszűrjük és a petrezselyemmel együtt apróra vágjuk. Elkeverjük a ricottával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet. A gyúrható anyagból vizes kézzel féltojásnyi gombócokat formálunk. Hűtőben pihentetjük fél órát, majd lobogó sós vízben megfőzzük. Reszelt sajttal és tejföllel kínáljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |