Tutireceptek.hu fejléc

Spenótgombóc recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg spenót
15 dkg ricotta
12 dkg liszt
1 tojás
1 petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt
szerecsendió, só, őrölt bors

Elkészítés:
A spenótot forrásban lévő vízben főzzük 2-3 percig, majd leszűrjük és a petrezselyemmel együtt apróra vágjuk. Elkeverjük a ricottával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet. A gyúrható anyagból vizes kézzel féltojásnyi gombócokat formálunk.
Hűtőben pihentetjük fél órát, majd lobogó sós vízben megfőzzük.
Reszelt sajttal és tejföllel kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös zöldbab leves » Bográcsgulyás (14 személyre) » Gyümölcs leves főzés nélkül » Saláta újra tervezve
» Áfonyás almaleves » Hamis gulyás leves » Tejfölös gombaleves » Tejfölös sertésraguleves
» Mediterrán zöldségleves » Hüsítő sárgadinnyeleves » Betyár leves » Tojásfészek
» "Hajrá leves..." » Olasz krémsajtleves » Burgonyaleves parasztosan » Laskagomba leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.