| Szalonnapörcös gombóc receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg burgonya 15 dkg liszt 2 tojás sárgája 15 dkg füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma Só Elkészítés: A héjában megfőzött meghámozott burgonyát még melegen áttörjük, majd miután kihűlt, a liszttel, tojássárgájával meg sóval jól összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk, forrásban lévő vízben kifőzzük. Ezalatt az apró kockákra vágott szalonnát kisütjük, majd a pörcös zsírban megpirítjuk a kockákra vágott hagymát. A megfőtt gombócokat a forró hagymás zsírba forgatva tálaljuk. Tanácsok: Ha túl sok zsír sül ki a szalonnából, öntsük le a felesleget. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |