| Medvehagymás túrógombóc receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg túró 20 dkg apró szemű zabpehely 2 ek zabliszt 2-3 db tojás 8-10 levél medvehagyma só őrölt bors tejföl a tálaláshoz Elkészítés: A túrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük. Ezután hozzáadjuk a zabpelyhet, a zablisztet, a tojást, az apróra felvágott medvehagymát, és ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal. Kézzel alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a masszát kb. 1 óráig pihentetjük, hogy a zabpehely kicsit magába szívja a nedvességet. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, majd enyhén sós, forrásba lévő vízbe óvatosan beletesszük. Megvárjuk még feljönnek a gombócok a víz tetejére, és ettől számítva kb. 5 percig főzzük. Tanácsok: A megfőtt gombócokat lecsepegtetjük, egy tálba helyezzük, és rögtön tálaljuk. A gombócok tetejét ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |