| Tina féle őszibarackos alagút receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 piskótatekercs, egy kis lekvár(ha lehet barack), a krémhez: 25 dkg túró, 2 dl tejszín, 10 g. zselatin, 8 dkg porcukor, 2 cs. vaníiláscukor, 2 ek. rum, 250 g. sárga vagy őszibarackbefőtt. őzgerincsütő, folpack és alufólia. Elkészítés: A piskóta tekercset megkenjük a lekvárral, összetekerjük és szeletekre vágjuk. Az őzgerincsütőt kibéleljük folpackkal, és a felszeletelt piskótákkal kibéleljük a gerinc alját, oldalát és a 2 végét. (de maradjon is a piskótából!) Majd elkészítjük a krémet. Áttörjük a túrót, ehhez hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliáscukrot és a rumot. Felverjük a tejszínt. Aztán 0.5 dl befőttlébe beletesszük a zselatint és megmelegítjük (de ne forrjon), majd a zselatint hozzáöntjük a túróhoz, s végül a tejszínt is. A krém felét a piskótabélésbe simítjuk, belenyomkodjuk a lecsepegtetett Őszibarackot (domború fele lefelé). A megmaradt krémet rárakjuk és utána a piskótákat is, majd megnyomkodjuk és lefedjük alufóliával. 2-3 óráig betesszük a hűtőbe és kész is van. Jó étvágyat! A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |