| Sonkás alagút 4 receptHúsételek Hozzávalók: 10 dkg párizsi 3 dl tejföl 5 szelet gépsonka 4 főtt tojás 3 virsli 2 csemegeuborka 1 főtt sárgarépa 15 dkg majonéz 1 húsleveskocka 1 csomag étkezési zselatin Elkészítés: A tejfölt a majonézzel összekeverjük. A tojást, az uborkát, a sárgarépát és a párizsit kis kockákra vágva beleforgatjuk. 1 deciliter vízben feloldjuk a húsleveskockát, benne a zselatint, és mikor kissé lehűlt, az előbbi masszával összekeverjük. Egy tetszés szerinti hosszúkás formát (lehet őzgerincforma is) fóliával kibélelünk, és beleterítünk három szelet sonkát. A tejfölös massza felét beleöntjük, majd hosszában ráfektetjük a virsliket (előfordul, hogy nem fér bele 3 virsli, csak 2 és fél). Óvatosan ráöntjük a megmaradt masszát, és betakarjuk 2 szelet sonkával. Hűtőszekrényben néhány óra alatt megdermesztjük, majd felszeletelve tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |