| Őszibarackos trifle receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg piskótatészta (készen vásárolva egyszerűbb) 5 dkg cukrozott mandula 3 evőkanál konyak 1,5 dl sherry 25 dkg őszibarack szeletelve 0,5 l tejszín 1 evőkanál porcukor (édesszájúak tehetnek kettőt:) 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: A piskótát felvágom kockákra és elhelyezem egy sima falú tálban. Egyenletesen megszórom a cukrozott mandulával (2 evőkanálnyit jó félretenni a díszítéshez). A piskótát bőségesen, de szintén egyenletesen meglocsolom a konyakkal és a sherryvel. Ha gyermekek is esznek majd belőle, az alkohol helyett lehet narancslevet vagy más gyümölcslevet használni! Az őszibarack szeletekkel beborítom a piskótát, majd a cukrozott és vaníliás cukorral is ízesített tejszínt kemény habbá verem, mellyel bevonom a barackos-mandulás-konyakos piskótát. Ezt pedig megszóróm a maradék cukrozott mandulával. Tanácsok: Egy órára a hűtőbe téve érnek jól össze az ízek. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Chill Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |