| Túrós-őszibarackos szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: 5 db tojás 5 ek cukor 1 ek olaj 3 ek liszt 2 ek kakaó fél cs sütőpor. Krémhez: 40 dkg túró 3 dl Hulala habtejszín fél ü. őszibarack befőtt (hámozott/felezett) 25 dkg mascarpone 2 cs. vanília 2 cs. habfix 6 dkg porcukor Tetejére csokimáz: 10 dkg porcukor 3 ek kakaó 4-5 ek. forróvíz (valóban forró!!) diónyi margarin Elkészítés: A túrót áttörjük, majd alaposan kikeverjük a porcukorral, a vaníliával és a mascarponeval. Tetszőleges mennyiségű, lecsepegtetett és összedarabolt őszibarack befőttet keverünk bele. A habtejszínt kicsit felverjük, beleszórjuk a habfixet, majd keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe. Csokimáz: A porcukrot összekeverjük a kakaóporral, majd gyors mozdulatokkal elkeverjük a forróvízzel. (Lényeges, hogy nagyon forró legyen, hogy még a margarin is elolvadhasson benne.) Beledobjuk a margarint és addig keverjük, amíg az elolvad. Ezután a sütemény tetejére simítjuk. Másnapra megszilárdul, nem ragad, éles késsel elég jól vágható. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |