| Thai húsgolyók receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg darált marhahús 1 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 3 dkg friss gyömbér (darabka) 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott) 1 evőkanál tejszín 1 evőkanál olaj 3 tojás 20 dkg zsemlemorzsa őrölt bors só olaj, a sütéshez Elkészítés: A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk, a gyömbért meghámozzuk, és finomra reszeljük. A mogyorót apróra törjük. Mély tálban összedolgozzuk a húst, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a mogyorót, a gyömbért, a tejszínt, 1 tojást, az olajat, és sóval, borssal ízesítjük. A masszából 24 kis golyót formálunk. 2 tojást 1 evőkanál vízzel, sóval és borssal felverünk, a golyókat ebben, majd zsemlemorzsában megforgatjuk, majd fritőzben vagy serpenyőben hatosával megsütjük. Amikor kész, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk a zsiradékot. Tanácsok: Marokkói módra is készíthetjük, akkor mogyoró helyett mandulát, petrezselyem helyett korianderlevelet teszünk bele, és kevés csípős pirospaprikát. Melegen és langyosan is finom. Édes-savanyú mártást vagy csípős mártást is adhatunk mellé. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |