| Fokhagymás húsgolyók receptHúsételek Hozzávalók: 500 g (zsírmentes) darált csirkemell vagy pulykamell 1/2 csésze friss, teljes kiőrlésű zsemlemorzsa 1/4 csésze natúr tej 1/4 csésze reszelt parmezán 1 tojásfehérje 3 gerezd zúzott fokhagyma 1 evőkanál olívaolaj 1 kávéskanál friss, vágott vagy 1/2 kávéskanál szárított oregánó 1 kávéskanál friss, vágott vagy 1/2 kávéskanál szárított kakukkfű 1/2 kávéskanál só 1/2 kávéskanál őrölt bors Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Mély tálban keverjük össze a darált húst, a szemlemorzsát, a parmezánt, a tejet, a tojásfehérjét, a fokhagymát, az olívaolajat, a kakukkfüvet, az oregánót, a sót meg a borsot. Formázzunk belőle kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat, mindegyikhez kb. két-két evőkanál masszát használva. Helyezzük rá a golyókat egy teflontepsire úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Az egyenletes sülés érdekében forgassuk meg őket, és süssük kb.15 percig. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 148 kcal A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |