| Borsópörkölt húsgolyókkal receptEgytálételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személy részére: 1 szál póréhagyma 40 dkg zöldborsó 20 dkg apró szemű burgonya 2 nagyobb tv paprika 15 dkg paradicsom 3 evőkanál olaj 1 mokkáskanál fűszerpaprika 1 evőkanál vágott petrezselyem A húsgolyókhoz: 30 dkg darált hús 1 zsemle 1 evőkanál vágott petrezselyem 2 evőkanál tejszín Elkészítés: A húsgolyókhoz a zsemlét vízbe áztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A pórét fél karikákra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a petrezselyemmel, a tejszínnel, és sóval, borssal ízesítjük. A kész masszából kis golyókat formázunk, félretesszük. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a pórét, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, öntünk rá 2 dl vizet, és 5 percig kis lángon főzzük. Rátesszük a borsót, az apró burgonyát, sózzuk, borsozzuk. Amikor forr, beletesszük a félretett húsgolyókat, és nagyon kíméletesen, kis lángon 10 percig együtt főzzük. A paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, húsát cikkekre vágjuk. Mindkettőt a húsgolyókhoz keverjük. Megszórjuk a petrezselyemmel, és letakarva még 10 percig főzzük. Amikor puha a burgonya és a húsgolyó is, tálaljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |