Tutireceptek.hu fejléc

Borsópörkölt húsgolyókkal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személy részére:
1 szál póréhagyma
40 dkg zöldborsó
20 dkg apró szemű burgonya
2 nagyobb tv paprika
15 dkg paradicsom
3 evőkanál olaj
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál vágott petrezselyem

A húsgolyókhoz:
30 dkg darált hús
1 zsemle
1 evőkanál vágott petrezselyem
2 evőkanál tejszín

Elkészítés:
A húsgolyókhoz a zsemlét vízbe áztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A pórét fél karikákra vágjuk.
A zsemlét kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a petrezselyemmel, a tejszínnel, és sóval, borssal ízesítjük. A kész masszából kis golyókat formázunk, félretesszük.
Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a pórét, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, öntünk rá 2 dl vizet, és 5 percig kis lángon főzzük.
Rátesszük a borsót, az apró burgonyát, sózzuk, borsozzuk. Amikor forr, beletesszük a félretett húsgolyókat, és nagyon kíméletesen, kis lángon 10 percig együtt főzzük.
A paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, húsát cikkekre vágjuk. Mindkettőt a húsgolyókhoz keverjük. Megszórjuk a petrezselyemmel, és letakarva még 10 percig főzzük. Amikor puha a burgonya és a húsgolyó is, tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsópörkölt » Borsópörkölt nokedlivel » Csirkecomb pékné módra » Lencsés sütőtök sonkával
» Dadar isi » Zöldséges Risotto » Bőrösmalac-ragu » Libamell párolt szilvával
» Csirkés csusza » Házmester burgonya » Tárcsás bab » Baszk palacsinta
» Kínai sült rizs » Tibike kedvence » Szalonnás sertésmáj » Temesvári sertésszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.