| Königsbergi húsgolyók receptHúsételek Hozzávalók: A húsgolyókhoz 1 db zsemle 1 közepes fej vöröshagyma 50 dkg darált sertéshús 1 db tojás 2 teáskanál mustár só, bors ízlés szerint 0.75 l zöldség alaplé A szószhoz 30 g vaj 35 g finomliszt 0.5 l zöldség alaplé, amiben a húsgolyókat főztük 1 db tojássárgája 10 ml habtejszín 1 evőkanál kapribogyó só, bors ízlés szerint 1 teáskanál citromlé 1 evőkanál kapor Elkészítés: A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, és összekeverjük a finomra vágott hagymával, a tojással, mustárral. Sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel golyókat formálunk belőle. Kedvenc reszelt zöldségemet használtam az alapléhez. A vízben főztem egy kicsit, majd leszűrtem, és ebben főztem a húsgolyókat 15 percig. Kivesszük őket a léből. Szósz készítése: A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és tovább melegítjük egy kicsit. Felöntjük a zöldséglevessel, amiben a húsgolyókat főztük, és állandó keverés mellett 5 percig főzzük. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel, és hozzávegyítjük a szószhoz. Én egy picit főztem még együtt. Hozzáadjuk a kapribogyókat, sózzuk, borsozzuk, és citromlével ízesítjük. A húsgolyókat a szószba tesszük, és megszórjuk kaporral. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |