| Laskagombás tarja receptHúsételek Hozzávalók: 6 szelet sertéstarja 50 dkg laskagomba 3 közepes fej vöröshagyma kevés étolaj ételízesítő só őrölt bors granulált fokhagyma majoranna ízlés szerint olaj Elkészítés: A megmosott tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk granulált fokhagymával, és 1 órára hűtőbe tesszük. A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk és felszeleteljük. A gombát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, amikor jól megmelegedett, beletesszük a hagymát, átforgatjuk, megszórjuk 1 mokkáskanál ételízesítővel, ugyanennyi őrölt borssal és 2 nagy csipet majorannát rámorzsolunk, ismét átforgatjuk, és kis idő múlva hozzáadjuk a szeletelt gombát. 2-3 percig sütjük, majd félretesszük a ragut. (Szükség esetén még sózzuk.) A hússzeleteket megfelelő méretű tepsibe helyezzük, aláöntünk kb. 1,5 dl vizet, alufóliával jól lezárjuk, és a sütőbe helyezzük. Amikor a hús már majdnem puha, az alufóliát eltávolítjuk, és a hagymás gombát a szeletek tetejére halmozzuk, a levét is rácsepegtetjük, és készre sütjük. Tanácsok: Természetesen a laskagombát helyettesíthetjük csiperkével is, de az ízvilága nem lesz ugyanaz. Köretként burgonyapürét ajánlok hozzá, de kockára vágott sült burgonyával is nagyon finom. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |