| Tengeri halpaprikás haltejjel, csuszatésztával receptHalas ételek Hozzávalók: 60 dkg tengeri halfilé 25 dkg haltej 2 fej vöröshagyma 1 db húsos zöldpaprika 1/2 db lehéjazott paradicsom 1 késhegynyi őrölt fehér bors 1 evőkanál pirospaprika 1 poharas tejföl 1 csapott evőkanál finomliszt 4 evőkanál olívaolaj 30 dkg csuszatészta só 0,3 dl száraz fehérbor Elkészítés: A halszeleteket egyforma 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, tormareszelőn lereszeljük, 3 evőkanál olívaolajon az apróra vágott paprikával, pici só hozzáadásával megdinszteljük. Hozzáadjuk a halat, a feldarabolt paradicsomot és közepes hőfokon lazán átkeverve 2 percig sütjük, majd beletesszük a haltejet,további 2 percre, - végül rászórjuk a pirospaprikát, sóval őrölt borssal ízesítjük. Átforraljuk a borral, felöntjük 1/2 liter vízzel, s amikor felforrt, beleadjuk a liszttel elkevert tejfölt és levesszük a tűzről. A csuszatésztát forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük, átforrósítjuk a maradék olíva olajjal, egy tál közepére halmozzuk és köré tálaljuk a haltejes paprikás halat. Tanácsok: A kevergetést végezzük óvatosan, hogy szép egészben maradjon a hal és a haltej. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |