| Temesvári sertéskaraj... receptEgytálételek Hozzávalók: 80 dkg kicsontozott sertéskaraj só bors 8-10 dkg finomliszt 1 dl étolaj 1 fej vöröshagyma 1 kiskanál őrölt paprika 1 kiskanál paprikakrém 30-40 dkg fagyasztott zöldbab 2 dl tejföl zöldpaprika paradicsom Elkészítés: A húst szeletekre vágjuk, enyhén kiverjük. Megsózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatva serpenyőben megforrósított olajon mindkét oldalát pirosra sütjük, majd lefedve félretesszük. A visszamaradt zsiradékban a fölaprított vöröshagymát megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, 2 dl vízzel felengedjük, visszatesszük a hússzeleteket, rászeljük a zöldpaprikát és a paradicsomot. Kb. 10 percig lefedve pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ha kell, sózzuk borsozzuk, majd puhára pároljuk. A tejfölt a maradék liszttel simára keverjük, a zöldbabra öntjük, összeforraljuk, hogy besűrűsödjön. A tejfölt a maradék liszttel simára keverjük, a zöldbabra öntjük, összeforraljuk, hogy besűrűsödjön. Tanácsok: Galuskával vagy rizzsel tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |