| Tejszínes karaj Gombás rizzsel receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 8 szelet karaj 5 dkg liszt 10 dkg reszelt sajt 4 dl főzőzejszín só,1 dkg vaj Köret: 20 dkg rizs 25 dkg gomba 4 dkg reszelt hagyma 2 sárgarépa,2 fehérrépa 2 evőkanál olaj 1 húslevekocka 1 csokor petrezselyem 5 dkg reszelt sajt Elkészítés: A hússzeleteket kiverjük,sózzuk,majd lisztbe,tojásba,végül a reszelt sajtba bundázzuk. A szeleteket kivajazott tepsibe fektetjük,és egyenletesen leöntjük a tejszínnel. Fóliával letakarva kb.40 percig sütjük. Köret: Az olajban a hagymát megpiritjuk. Kis kockára vágott zöldségeket,gombát rátesszük és jól átsütjük. Ezután hozzáadjuk a rizst,kétszer annyi vizzet öntünk rá mint a rizs térfogata,és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel és reszelt sajttal. Tanácsok: elkészitési idő: 50perc + 35perc A receptet beküldte: Bazsó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |