| Gombás szárnyas receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirke vagy pulykamell 1 kg sampion gomba 3 fej vöröshagyma liszt só, bors, pirospaprika, esetleg leveskocka is Elkészítés: A húst kb. kétujjnyi szeletekre vágom, sózom, borsozom. A gombát vékony szeletekre vágom. A húsokat lisztbe hempergetem és forró olajban mindkét oldalán pirosasra sütöm. Kiszedem a húsokat, majd az olajat, amiben a liszt egy kicsit megpirult, átteszem egy másik edénybe és megpirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórom a gombát, kicsit megsózom és fedő alatt félig készre párolom. Vizet nem öntök rá, mert a gomba bőségesen enged. Beleteszem a hússzeleteket és pirospaprikával színezem. Jól összeforgatom a gombát és a húst. Hozzá lehet morzsolni egy leveskockát. Fedő alatt lassan főzöm a hús puhulásáig. Maradni kell levének. Megszórom kevés rétesliszttel, ezzel átforralom, hogy szaftja legyen. Tanácsok: Karfiolrizzsel tálalom. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |