| Tejszínes gombás vörösboros szósz receptZöldséges ételek Hozzávalók: 25 dkg csiperke gomba(vagy konzerv gomba is megteszi) 1.5-2dl főzőtejszín 2 dl vörösbor(bár csináltam fehérborral is, a mainál vöröset használtam, félédeset, de persze ízlés dolga) 1 közepes fej vöröshagyma margarin a hagyma dinszteléshez(természetesen olaj is megfelel) só bors szójaszósz(most szójaszószos hangulatomat/korszakomat élem, elhagyható alapanyag) petrezselyemzöld Elkészítés: 1. margarinon megfonnyasztod a vöröshagymát, 2. majd hozzáteszed a gombát(mivel én konzerv gombából csináltam, mert lusta voltam elmenni frissért, így a levét hozzáöntöttem, de egy kevés vizt javasolnék ráönteni, ha frissből készül) 3.hozzáöntöm a tejszínt és a vörösbort, miután összeesett egy kicsit a gomba(5 perc párolás után kb.)sóom borsozom 4.a petrezselyemzöldet is hozzáteszem(nekem most szárított volt, de természetesen a friss is jó) 5.ha besűrűsödik elkészült jó étvágyat!:) Tanácsok: Én tettem bele még egy kevés, kis csíkokra vágott csirkesonkát isott teszem bele, ahol a petrezselyemzöldet is!(ha valaki nincs meg hús nélkül) Karácsonyi menü részét képezte egy másik verziója, amikor csirkemellet is tettsem bele, felkockázoott csirkemellet, ilyenkor a hagymára ezt dobjuk rá, fehéredésig pirítjuk, majd utána a többi lépés megegyezik!:)ja és ez fehérborral készült, de szerintem nem befolyásolja annyira! én rizzsel és egy kis házi káposztasalátával tálaltam, nagyon passzolt az íze a raguhoz!:) Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: annikah Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |