| Gombas szelet egyszeruen receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet karaj 80 dkg gomba 2 dl tejföl ételízesítő bors kevés olaj 3 evőkanál liszt kevés őrölt paprika Elkészítés: Egy lábasba kevés olajat teszek. (Nem kell sok olaj, de ezt mindenki ízlése szerint tegyen bele.) Az olajat felmelegítem, mikor langyos, szórok bele ételízesítőt és borsot. Mikor már jó meleg, egyenként beleteszem a húszeleteket, mindkét oldalukat megsütöm kicsit. Hozzáadom a felszeletelt gombát, fedőt teszek rá, és nem öntök alá vizet, hanem többszöri kevergetés mellett összepárolom a húst a gombával. Amikor már majdnem puha mindkettő, lehúzom a tűzről, szórok rá őrölt pirospaprikát. Összekeverem, visszatolom a tűzre, a tejfölbe belekeverem a lisztet, csomómentesre, ha kell pici tejet öntök hozzá, ezt ráöntöm a gombás húsra, jól elkeverem, összerottyantom,meg utan ízesítem ételízesítővel es borssal. Ha szükséges, tejjel lehet hígítani, ki milyen sűrű szafttal szereti. Tanácsok: A nokedli az igazi köret hozzá, de azért tésztával is nagyon finom. Aki nem szereti a disznóhúst, csirkemellel vagy pulykamellel is keszitheti. A gomba és a tejföl mennyiségével is lehet variálni. Ezt a receptemet feltettem egy receptkuldos oldalra, sokan ismeritek is biztosan az oldalt, ott kituno visszajelzest kaptam. Nagyon konnyu elkesziteni es igazan finom. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: evavica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |