Tutireceptek.hu fejléc

Őrségi gombás flekken recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
200 g erdei (pl. vargánya, róka-, kucsma-, őzláb- gomba,
1 ágacska friss
kakukkfű,
8 kisebb szelet sertéscomb vagy -tarja
, só, bors,
1 dl olaj,
1 dl testes vörösbor.

Elkészítés:
A gombát nem túl vékonyan felszeleteljük. A kakukkfűágat megmossuk, levélkéit letépkedjük. A hússzeleteket gyengén kiverjük. Egy jól záródó edénybe öntünk 1 evőkanál olajat, beleforgatunk egy szelet húst, ízlés szerint borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, megrakjuk 4-5 szelet gombával, a tetejére tesszük a következő szelet húst, a fenti módon fűszerezzük stb., amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megöntözzük a maradék olajjal és a borral, lefedjük. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap a sütés előtt 1/2 órával kivesszük a hűtőből a húst. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A páclé felével kikenünk egy tűzálló tálat. A hússzeleteket a gombával együtt a sütőtálba fektetjük, megöntözzük a maradék páccal, lefedjük, és a sütőben kb. 45 percig pároljuk-sütjük. Levesszük róla a takarót, és további 15 perc alatt készre pirítjuk. A sütőedényben tálaljuk, tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel. Sült burgonya, burgonyakrokett, párolt zöldségköret illik hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: ibolya58


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott burgonya » Cukkínis-gombás tarja » Gombás zakuszka » Gombaszósz
» Borsós-gombás rizottó » Hamburgi gombasaláta » Gombás-cukkinis fasírt » Tejszines gombás
» Gombás-hagymás lepény » Brokkolis-gombás tészta » Gombás bejgli » Gombás spárga
» Boszorkányflekken » Kefires gombasaláta » Gombás kocka 3 » Csirkés-gombás kavarodás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.