| Tejszines gombás sonkás csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkemell 20 dkg gomba 10 dkg sonka 5 dkg husos szalonna 2 dl tejszin 15 dkg trappista sajt 3 tojás sárgája só, bors, étolaj Elkészítés: A csirkemelleket nagyobb darabokra vágjuk és egy közepes jénaiba helyezzük. Sózzuk, borsozzuk alufóliával letakarjuk és nagy lángon kb 20 percet pároljuk a sütőben. Ez alatt az idő alatt elkészítjük a többi hozzávalót. A felkockázott gombát, sonkát, szalonnát egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk A tejszint egy edénybe öntjük és beleteszük a tojássárgákat, jól összekeverjük a sajtot belereszeljük, összekeverjük. A csirkemellet kivesszük a fóliát levesszük róla és ráöntjük a gombás szalonnás sonkás szószt és a tejszines sajtot. Annyi időre vissza tesszük amíg megpirul a teteje. Tanácsok: Az elkészült mennyiség 4 adag Összes szénhidrát tartalma: 16 gramm Elkészítési idő: 60 perc Szénhidráttartalom: 4 gramm A receptet beküldte: tundek Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |