Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell barackosan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirkemell filé
1 doboz őszibarack befőtt
2 fej lilahagyma, vagy 1 szál póréhagyma
1 dl tejszín
20 dkg sajt
sültcsirke-fűszerkeverék

Elkészítés:
A csirkemellet megmosom, kettévágom, majd vízszintesen is kettészelem, így 4 szelet húst kapok. Besózom, bedörzsölöm sültcsirke-fűszerkeverékkel, és egy jénai tál picit kiolajozott aljába fektetem őket szorosan egymás mellé. Tetejükre kevés olajat csurgatok. Megtisztítom a hagymát, és vékonyra felszeletelem. Szétszedem a karikákat, és a "csirke-ágy" tetejére szórom egyenletesen. A felezett őszibarackokat legyezőszerűen egyik oldalukon bevagdosom, és szépen sorban a tálba, a hagymákra helyezem. A tejszínt összekeverem 3 evőkanál befőtt-lével, és ráöntöm az ételünkre. Tetejét jó vastagon reszelt sajttal hintem meg. Előmelegített sütőben 210 fokon lefedve 35-40 percig sütöm, majd leveszem a fedést és megpirítom a tetejét negyed óra alatt. A végén a levet kiöntjük alóla. Rizzsel kínálhatjuk!


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános csirkemell » Mandarinos csirkemell » Csirkemell Mérő módra » Sült rakott csirkemell
» Korpás csirkemell » Csirkemell vagdalt » Csirkemell aszaltszilvával » Baszk csirkemell
» Tejszínes csirkemell » Brokkolis csirkemell II. » Szezámos csirkemell » Nyári tepsis csirkemell
» Almás, sajtos csirkemell » Könnyű csirkemellcsíkok » Csirkemell á la Stik » Sajtos rántott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.