| Tejfölös pecsenye grillfűszerrel receptEgytálételek Hozzávalók: 45 dkg csirkemell grillfűszer (ízlés szerint) 1,5 dl napraforgó olaj (pácoláshoz) 1 nagy fej vöröshagyma 1 kisebb szál hegyes erős-paprika 4 kövér gerezd fokhagyma 1 mk őrölt fekete-bors 6 ek tejföl 70 dkg krumpli 2 tk sült krumpli fűszersó napraforgó olaj (sütéshez) Elkészítés: A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, beletesszük egy tálba, megszórjuk a grillfűszerrel, ráöntünk kb. 1,5 dl olajat, átforgatjuk, és fél napra hűtőbe tesszük, hogy pácolódjon. A hagymát és az erős-paprikát felaprítjuk, 3 ek olajon megdinszteljük, és ha pirulni kezd, rátesszük a pácolt csirkemellet. Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borssal ízesítjük, és belekeverjük a 2 ek tejfölt. A kész pecsenyét másnapig hűtőben tároljuk. A krumplit vékony hasábokra szeljük, olajban pirosra sütjük, majd tálba szedjük, megszórjuk a fűszersóval, és jól összerázzuk. A pecsenyét egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáforgatjuk a sült krumplit, és belekeverjük a tejfölt. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |