| Tejfölös malaccsülök receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg malaccsülök 10-10 dkg sárgarépa és fehérrépa fél csokor petrezselyemzöld 5 dkg zsír őrölt bors 2 dl tejföl 2 evőkanál citromlé. só liszt Elkészítés: A csülköt kicsontozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, forró vízzel leforrázzuk, lecsöpögtetjük. Felhevítjük a zsír felét, megpirítjuk rajta a húst, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és fehérrépát, amikkel puhára pároljuk. Szűrőkanállal kiszedjük a zöldségeket, félretesszük. A maradék zsíron megfuttatjuk a lisztet, megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel, felengedjük kevés vízzel, és csomómentesre dolgozzuk. A húshoz adjuk, jól kiforraljuk, belekeverjük a tejfölt és citromlével ízesítjük. Párolt rizzsel kínáljuk. Mellétesszük a zöldségeket is. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |