| Tejfölös fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás 2 dl tejföl 2 dkg élesztő 2 dl+ egy kevéske tej 60 dkg liszt csipetnyi só 1 evőkanál cukor Elkészítés: A tojássárgát elkavarjuk a tejföllel, és folytonos kavarás közben meglangyosítjuk.Az élesztőből kevés tejjel és liszttel kovászt készítünk. Amikor a kovász megkelt összevegyítjük a liszttel, sóval, cukorral, és a 2dl langyos tejjel. Simára kidolgozzuk. Langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt kiszúrjuk fánkszúróval, és újra kelesztjük, még 30 percig. Bő, forró olajban kisütjük. Tanácsok: Házi baracklekvárral a legjobb. A receptet beküldte: kattyus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |