Tutireceptek.hu fejléc

Debreceni baboslecsó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1doboz vörös babkonzerv
30dkg lecsókolbász
20dkg paradicsom
50dkg lecsópaprika
1db csípős paprika
5-10dkg sertészsír
Só, bors, őrölt pirospaprika

Elkészítés:
1. Készítsd elő a vöröshagymát és a fokhagymát, vagyis pucold meg, majd reszeld le őket. Karikázd fel a debreceni kolbász.

2. Tegyél egy lábosba zsírt, és ezen süsd ki a debrecenit alacsony lángon. Amikor kisült a kolbász, keverd hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd párold együtt őket.

3. Időközben előkészítheted a többi hozzávalót. Vagyis mosd meg a paradicsomot és a lecsópaprikát. A paradicsomot vágd gerezdekre, csippentsd le belőle a zöld részt. A paprikát csumázd ki, majd szeld fel kockára.

4. Ha a hagymák már üvegesre sültek, akkor add hozzájuk először a paradicsomot, fedő alatt párold tovább. Majd amikor levet eresztett, szórd hozzá a paprikát.

5. Alaposan keverd össze, sózd, borsozd. Öntsd hozzá a pirospaprikát: ha még nincs elég rutinod, akkor húzd le addig a tűzről, míg alaposan el nem kevered, mert ha odakap, megkeseredik.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Debreceni tokány » Debreceni mézes » Marhaszeletek debrecenivel » Debreceni csirkemell
» Debreceni hústekercs » Debreceni malaclapocka » Andland Debreceni krémese » Debrecenis borda
» Pulyka debreceni » Debreceni krémes » Túrógombóc édes tejföllel » Tepsis pecsenye
» Csicseriborsós finomság » Ropogós burgonyaszirom » Bajor töltött rostélyos » Indiai zöldséges ragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.