| Debreceni baboslecsó receptEgytálételek Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1doboz vörös babkonzerv 30dkg lecsókolbász 20dkg paradicsom 50dkg lecsópaprika 1db csípős paprika 5-10dkg sertészsír Só, bors, őrölt pirospaprika Elkészítés: 1. Készítsd elő a vöröshagymát és a fokhagymát, vagyis pucold meg, majd reszeld le őket. Karikázd fel a debreceni kolbász. 2. Tegyél egy lábosba zsírt, és ezen süsd ki a debrecenit alacsony lángon. Amikor kisült a kolbász, keverd hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd párold együtt őket. 3. Időközben előkészítheted a többi hozzávalót. Vagyis mosd meg a paradicsomot és a lecsópaprikát. A paradicsomot vágd gerezdekre, csippentsd le belőle a zöld részt. A paprikát csumázd ki, majd szeld fel kockára. 4. Ha a hagymák már üvegesre sültek, akkor add hozzájuk először a paradicsomot, fedő alatt párold tovább. Majd amikor levet eresztett, szórd hozzá a paprikát. 5. Alaposan keverd össze, sózd, borsozd. Öntsd hozzá a pirospaprikát: ha még nincs elég rutinod, akkor húzd le addig a tűzről, míg alaposan el nem kevered, mert ha odakap, megkeseredik. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |