| Tejfölös-gombás szűzpecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 1 sertés szűzpecsenye (60 dkg), 50 dkg sampinyon gomba, 1 fej vöröshagyma, 1,5 dl tejföl, 1/2 teáskanál morzsolt majoranna, 3 evőkanál vaj, só, bors Elkészítés: A szűzpecsenyét megmossuk, megtöröljük, és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított, megmosott gombát vastagon felszeleteljük. A megtisztított vöröshagymat felkockázzuk. A sóval, borssal bedörzsolt hússzeleteket kevés olajon, mindkét oldalán barnára sütjük, és a serpenyőböl kivéve melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a gombát és a majoranna 2/3 részét. Tíz percig kis lángon pároljuk, majd visszatesszük a húsokat, és összemelegítjük. A tejfölt a maradék majorannával, sóval, borssal ízesítjük, végül a húsra öntjuk, és összemelegítjük. Pirított burgonya illik hozzá. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |