| Krémes pulykafalatkák receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg pulykamell 1 dl fehérbor 4 dkg vaj 4 dkg liszt 3 dl tej 1 dl víz 1 fej vöröshagyma 3 evőkanál mustár olaj só, bors, majoranna Elkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, majd apróbb kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, majd olajon megfonnyasztjuk, ezután belerakjuk a húst, hirtelen megsütjük minden oldalukat úgy, hogy fehérek legyenek. Majd sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön, lefedve süssük tovább. Ha elfő a leve, önthetünk hozzá kevés vizet. Közben elkészítjük a mártást. A vajat felolvasztjuk, majd beleszórjuk a lisztet. Miután összesűrűsödött, hozzáadjuk lassan a tejet és a vizet. Ezután ízesítjük borssal, sóval, majorannával és a mustárral, végül beleöntjük a bort. Várjunk, amíg felforr. Miután a hús kész, hozzáöntjük a mártást és összekeverjük őket. Rizzsel vagy főtt burgonyával nagyon fini! Jó étvágyat hozzá! Tanácsok: Gyemekeknek a fehérbor miatt ne adjunk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Adrienn85 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |