| Sziléziai göngyölthús receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg marhafelsár 40 dkg sertés comb 3 db vöröshagyma 1 EK zsir 1 EK süritett paradicsom 1 dl tejfől só bors 1 KK liszt 1 kk cukor 1-2 babérlevél Elkészítés: A kétféle húst egyenlő nagyságura kiverjük, megsózzuk borsozzuk, egy hagymát lereszelünk, rákenjük a marhahúsra,ráhelyezzük a disznóhúst, szorossan felcsavarjuk, és hústűvel rögzitjük. Forró zsirban átsütjük a húst,majd beletesszük a finomra vágott hagymát, a paradicsompürét, sót borsot, babérlevelet,két porár vízet öntünk rá, és puhára pároljuk fedő alatt, másfél óráig kislángon. A tejfőlbe bele kavarjuk a lisztet, cukrot kiszedjük a husikat és ráönjtük a szószra és felforraljuk, a húst felszeleteljük és hozzá adjuk. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |