Tutireceptek.hu fejléc

Sziléziai göngyölthús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg marhafelsár
40 dkg sertés comb
3 db vöröshagyma
1 EK zsir
1 EK süritett paradicsom
1 dl tejfől
só bors
1 KK liszt
1 kk cukor
1-2 babérlevél

Elkészítés:
A kétféle húst egyenlő nagyságura kiverjük, megsózzuk borsozzuk, egy hagymát lereszelünk, rákenjük a marhahúsra,ráhelyezzük a disznóhúst,
szorossan felcsavarjuk, és hústűvel rögzitjük.
Forró zsirban átsütjük a húst,majd beletesszük a finomra vágott hagymát, a paradicsompürét, sót borsot, babérlevelet,két porár vízet öntünk rá, és puhára pároljuk fedő alatt, másfél óráig kislángon.

A tejfőlbe bele kavarjuk a lisztet, cukrot kiszedjük a husikat és ráönjtük a szószra és felforraljuk, a húst felszeleteljük és hozzá adjuk.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göngyölthús » Azték csirkefalatok » Betyárpörkölt » Gazdag pulykamell
» Pulykacomb-töltve » Illatos sültcsirke » Erdélyi aprópecsenye » Érlelt borsos szelet
» Homár citromfűvel » Kefires csirkemell » Bundás csirkecombok » Csirkével töltött cikória
» Baconos hústekercs » Kucurapörkölt » Rakott fasírt » Göngyölt fokhagymás csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.