| Mexikói rizses hús receptHúsételek Hozzávalók: 2 gerezd fokhagyma 1 fej hagyma, 2 ek olaj 20 dkg rizs (én felesbe csináltam rizzsel és gerslivel) 1-2kk chilipor 1 kk kurkuma 4 dl vízben feloldott 1 húsleveskocka 1 nagy piros paprika 1 csomó újhagyma 1 zöld chili (én nem tettem bele mert annyira nem szertjük az erőset) 5 dkg paprikával töltött zöld olajbogyó (ezt sem szeretem, enélkül is nagyon jó) 50 dkg darált hús, só, bors Elkészítés: A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk. 1 ek olajon üvegesre pároljuk. A rizst, a chiliport és a kurkumát hozzáadjuk, 2 percig pirítjuk. A húslevessel felöntjük, és készre főzzük. A paprikát és az újhagymát kis darbokra, a hagymát karikára vágjuk. A többi hozzávalót is feldaraboljuk. Míg a rizs fő, addig kevés olajon a darálthúst sóval, borssal fűszerezve közepes lángon, néha megkeverve készre pároljuk. (Víz nem kell hozzá!) Ha elkészült a rizst a hússal összekervjük. A feldarabolt hozzávalókat is hozzáadjuk. Fedő nélkül, kevergetve kb 5 percig pároljuk. (Én a bogyó helyett vörösbabkonzervet tettem bele, hogy olyan mexikós legyen!) Azzonnal tálajuk! Tanácsok: Ajánlom azoknak akik szeretik a csípőset és a gyors ételeket! Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 590 kcal Szénhidráttartalom: 48 gramm Zsírtartalom: 37 gramm A receptet beküldte: Domi0920 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |