| Tejfeles-kolbászos burgonya leves receptLevesek Hozzávalók: 15 dkg húsos szalonna, 2 evőkanál sertészsír, 2 fej közepes vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem és annak a zöldje, 80 dkg burgonya, 2 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál piros arany, vagy paprika krém, 20 dkg füstölt comb, 20 dkg parasztkolbász, 4,5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, 3-4 db babérlevél, só, bors, tárkony. Elkészítés: A hagymát, a zöldséget és a burgonyát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A zsíron a szalonnát megpirítjuk, bele tesszük a darabolt zöldséget és a burgonyát is, azzal is megpirítjuk. Megszórom a fűszerpaprikával, ízesítem a paprika krémmel, és felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Fűszerezem, bele a babér, a darált bors és a tárkony. Az apróra vágott petrezselyem zöldjét is bele teszem, és lassú tűzön felforralom. Közben a kolbászt karikázom, a combot pedig kockára vágom. Először a kolbászt teszem bele a levesbe, majd pár perc gyöngyözés után a füstölt combot. A tejfölt kikeverem a liszttel, és azzal behabarom a levest. Összeforralom és így is főzöm a levest. Tálaláskor egy kis tejföllel és szárított petrezselyem levéllel díszítem Tanácsok: A leves készítésekor, a sózásnál kalkuláljuk bele a füstölt részek só tartalmát, inkább a végén korrigáljunk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |