Tutireceptek.hu fejléc

Tejfeles-kolbászos burgonya leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg húsos szalonna,
2 evőkanál sertészsír,
2 fej közepes vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
4 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyem és annak a zöldje,
80 dkg burgonya,
2 teáskanál pirospaprika,
1 teáskanál piros arany, vagy paprika krém,
20 dkg füstölt comb,
20 dkg parasztkolbász,
4,5 dl tejföl,
3 evőkanál liszt,
3-4 db babérlevél,
só,
bors,
tárkony.

Elkészítés:
A hagymát, a zöldséget és a burgonyát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
A zsíron a szalonnát megpirítjuk, bele tesszük a darabolt zöldséget és a burgonyát is, azzal is megpirítjuk. Megszórom a fűszerpaprikával, ízesítem a paprika krémmel, és felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Fűszerezem, bele a babér, a darált bors és a tárkony. Az apróra vágott petrezselyem zöldjét is bele teszem, és lassú tűzön felforralom.
Közben a kolbászt karikázom, a combot pedig kockára vágom.
Először a kolbászt teszem bele a levesbe, majd pár perc gyöngyözés után a füstölt combot.
A tejfölt kikeverem a liszttel, és azzal behabarom a levest. Összeforralom és így is főzöm a levest.
Tálaláskor egy kis tejföllel és szárított petrezselyem levéllel díszítem

Tanácsok:
A leves készítésekor, a sózásnál kalkuláljuk bele a füstölt részek só tartalmát, inkább a végén korrigáljunk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagyma krémleves 2. » Kaporleves » Sajtos burgonyaleves » Tonhalas burgonyasaláta
» Fűszeres almaleves » Kókuszos sütőtökleves » Vörösboros eperleves » Vegyes püré leves gazdagon
» Kertifőzelék leves » Korhelyleves egyszerűen » Májgombóc – leves » Hagymaleves náthára!
» Pazar burgonya » Olasz leves » Falusi paszulyleves » Rakott burgonya másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.