Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns hústekercsek recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5 szelet karaj
fokhagyma-krém

bors
5 vékony szelet főtt, füstölt tarja
olaj
liszt
2 fej lilahagyma
pizza-krém
1 ek ketchup

Elkészítés:
A karajszeleteket jó vékonyra kiklopfolom, sózom, borsozom, és vékonyan megkenem fokhagyma-krémmel, erre pedig ráfektetek 1 szelet tarját. Feltekerem, és fogpiszkálóval megtűzöm.
Egy magasabb falú serpenyőbe kevés olajat teszek, és azon körben átpirítom a tekercseket. Ezután kiszedem őket, és az apróra vágott lilahagymákat teszem a helyükre, és pirítom őket egy kicsit. Visszapakolom a tekercseket, pici vizet öntök alájuk, és kis gázon, fedő alatt puhára párolom őket.
Hamar megpuhulnak, és ekkor kiszedem őket.
A visszamaradt szaftba 1 kiskanál lisztet teszek, és csomómentesen elkavarom benne. 1 evők. pizzakrémet, és 1 evők. ketchupot is rakok bele, és sózom, borsozom.
Ilyenkor meg is kóstolom, és még ízesítem, ha kell.
Sűrűbb szaftot kapok, amibe visszapakolom a tekercseket, és még összemelegítem őket.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns sült sonka » Pikáns szósz csirkéhez » Pikáns sertésborda » Pikáns leves
» Pikáns raguleves » Pikáns csirkecomb. » Pikáns, szeletben sült hús » Pikáns melegszendvicskrém
» Pikáns, sajtos fánk » Hagymaleves pikánsan » Hal pikáns mártásban » Pikans izü sajtos langos
» Borjúsült pikáns mártással » Pikáns tojásrántotta » Pikáns húsgombóc leves » Pikáns csirkefalatkák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.