| Pikáns hústekercsek receptHúsételek Hozzávalók: 5 szelet karaj fokhagyma-krém só bors 5 vékony szelet főtt, füstölt tarja olaj liszt 2 fej lilahagyma pizza-krém 1 ek ketchup Elkészítés: A karajszeleteket jó vékonyra kiklopfolom, sózom, borsozom, és vékonyan megkenem fokhagyma-krémmel, erre pedig ráfektetek 1 szelet tarját. Feltekerem, és fogpiszkálóval megtűzöm. Egy magasabb falú serpenyőbe kevés olajat teszek, és azon körben átpirítom a tekercseket. Ezután kiszedem őket, és az apróra vágott lilahagymákat teszem a helyükre, és pirítom őket egy kicsit. Visszapakolom a tekercseket, pici vizet öntök alájuk, és kis gázon, fedő alatt puhára párolom őket. Hamar megpuhulnak, és ekkor kiszedem őket. A visszamaradt szaftba 1 kiskanál lisztet teszek, és csomómentesen elkavarom benne. 1 evők. pizzakrémet, és 1 evők. ketchupot is rakok bele, és sózom, borsozom. Ilyenkor meg is kóstolom, és még ízesítem, ha kell. Sűrűbb szaftot kapok, amibe visszapakolom a tekercseket, és még összemelegítem őket. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |