| Sajtkrémes salátatekercs receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 20dkg juh vagy kecskesajt 3/4 dl tejföl só ecet (lehet borecet at édesebb) fehérbors 2 evőkanál citromlé 8 nagy,ép salátalevél 1 fej vöröshagyma vagy lilahagyma 3 evőkanál olívaolaj citromszeletek petrezselyemzöld Elkészítés: A sajtot a krumplinyomón áttörjük, és összedolgozzuk a tejföllel,majd tetszés szerint sóval,őröltborssal,citromlével ízesítjük. A kiválasztott ép salátaleveleket alaposan megmossuk és lerázzuk róla a vizet. Két-két levelet egymásrafektetünk,megkenjük sajtkrémmel,feltekerjük, és kb.15 percre hideg helyre tesszük. Közben a megtisztított hagymát felkockázzuk. Az öntethez az ecetet a sóval és az őröltborssal fűszerezzük,elvegyítjük az olajjal,végül hozzáadjuk a felaprított hagymát. A sajtkrémes tekercseket éles késsel felszeleteljük,meglocsoljuk az öntettel,végül citromszeletekkel és petrezselyemzölddel díszítjük. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 230 kcal A receptet beküldte: peggy13 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |