Tutireceptek.hu fejléc

Tarhonyás szív recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30-40 dkg sertésszív,
20 dkg tarhonya,
1 zöldpaprika,
1 evõkanál pirospaprika,
1 nagy fej vöröshagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
1 gerezd fokhagyma,
1 evõkanál vegeta,
1 mokkáskanál törött bors,
1 evõkanál olaj.

Elkészítés:
A szívet megtisztítom és a vöröshagymával meg a paprikával együtt ledarálom. A füstölt szalonnát apróra metélve kiolvasztom, majd a darált masszát megpirítom a szalonnazsíron. Az olajon külön megpirítom a tarhonyát, és a tûzrõl levéve belekeverem a pirospaprikát és a vegetát. Térfogatához képest dupla mennyiségû vízzel leöntöm és felforralom. Befedve puhára párolom. A megpirított szívet három deci vízzel felöntöm és fedõ alatt puhára párolom. Ha a tarhonya is és a szív is megpuhult, az egészet összekeverem, és a zúzott fokhagymával, borssal ízesítem. Néhány percre beteszem a forró sütõbe, hogy jól átmelegedjen.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szögedi tarhonyáskrumpli » Tarhonyás borsós csirkemáj » Tarhonyás rakottas » Tarhonyás csülök
» Tarhonyás hús » Tarhonyáslecsó virslivel » Tarhonyás zöldségmix » Isteni tarhonyás
» Tarhonyás rizottó » Tarhonyás rakott zöldbab » Zöldséges tarhonyasaláta » Tarhonyás-krumpli
» Tarhonyáshusi » Tavaszi tarhonyás hús » Tarhonyás zöldborsóleves » Tarhonyás-szalonnás lecsó


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.