| Tarhonyás szív receptHúsételek Hozzávalók: 30-40 dkg sertésszív, 20 dkg tarhonya, 1 zöldpaprika, 1 evõkanál pirospaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál vegeta, 1 mokkáskanál törött bors, 1 evõkanál olaj. Elkészítés: A szívet megtisztítom és a vöröshagymával meg a paprikával együtt ledarálom. A füstölt szalonnát apróra metélve kiolvasztom, majd a darált masszát megpirítom a szalonnazsíron. Az olajon külön megpirítom a tarhonyát, és a tûzrõl levéve belekeverem a pirospaprikát és a vegetát. Térfogatához képest dupla mennyiségû vízzel leöntöm és felforralom. Befedve puhára párolom. A megpirított szívet három deci vízzel felöntöm és fedõ alatt puhára párolom. Ha a tarhonya is és a szív is megpuhult, az egészet összekeverem, és a zúzott fokhagymával, borssal ízesítem. Néhány percre beteszem a forró sütõbe, hogy jól átmelegedjen. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |