| Tavaszi tojásragu receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg karfiol, 35 dkg sárgarépa, 75 dkg krumpli, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 8 főtt tojás, 4 dkg vaj/margarin, 3 dkg liszt, 1 tk. currypor, 6 dl zöldségleves, 1,5 dl főzőtejszín, csipetnyi cukor, só, bors, 1 csokor metélőhagyma. Elkészítés: A karfiolt rózsákra szedjük, majd enyhén sós vízben kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, és további 5-6 percig együtt pároljuk. Közben a krumplit meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. Sós, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A kétféle hagymát finomra aprítjuk, és a felhevített vajon üvegesre pároljuk. Liszttel és curryporral megszórjuk, a levessel meg a tejszínnel apránként felöntjük, majd állandó keverés mellett felforraljuk. Közben hozzáadjuk a leszűrt karfiolt és sárgarépát. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A megtisztított főtt tojásokat félbevágjuk, és óvatosan a zöldséges mártásba forgatjuk. A tojásragut a főtt krumplival tálaljuk, és a felaprított metélőhagymával megszórva kínáljuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |