Tutireceptek.hu fejléc

Tavaszi leves májgaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg friss kifejtett zöldborsó
6 karfiolrózsa
1 kisebb új karalábé
1 cs. új sárgarépa
1 cs. új fehérrépa, zöldjével együtt
1 közepes fej hagyma
1 evőkanál étolaj
2 dkg liszt
pici pirospaprika, só

Májgaluskához:
20 dkg sertésmáj
1 tojás
liszt, amennyi szükséges, hogy galuskatészta sűrűségű masszát kapjunk

Elkészítés:
A finomra vágott hagymát olajon megpárolom, megszórom paprikával, rádobom a zöldségeket. Répákat félkarikára, karalábét apró kockára, karfolt pici rózsákra darabolva. Sózom, kavargatva párolom, míg kis levet enged. Ekkor megszórom liszttel, majd felengedem vízzel. Beledobom a csokorba kötött petrezselyemzöldet. (Ha elkészül a leves, ezt kiemelem belőle, de jó ízt ad neki.)
Elkészítem a májgaluskát: ledarálom a májat, hozzáadok egy egész tojást, és annyi lisztet, hogy megfelelő állagú legyen.
Ha a zöldségek megpuhultak (rövid idő, hiszen minden friss "tavaszi" benne), akkor nokedliszaggató segítségével a levesbe csurgatom a masszát. Pár perc lassú főzés után készen van a finom, tartalmas leves.

Tanácsok:
Ha nem mindenki szereti a májgaluskát, akkor külön főzöm ki, kis delikátos vízben, és külön főzök ki eperlevél tésztát is. Tálaláskor ki-ki azt tesz a levesébe, amit kíván.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes zellerkrémleves » Brokkoli krémleves » Kacsamáj leves » Görög fetás leves
» Tárkonyos gombaleves » Gyümölcsleves - télen » Tejszínes fokhagyma leves » Árpagyöngyleves
» Őszibarack-krémleves 1 » Zöldbableves betyárosan » Jókai bableves » Tojásos hagymaleves
» Részeges eperleves » Tavaszi ragu zöldborsóval » Bajor perecleves » Tárkonyleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.