| Tavaszi leves májgaluskával receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg friss kifejtett zöldborsó 6 karfiolrózsa 1 kisebb új karalábé 1 cs. új sárgarépa 1 cs. új fehérrépa, zöldjével együtt 1 közepes fej hagyma 1 evőkanál étolaj 2 dkg liszt pici pirospaprika, só Májgaluskához: 20 dkg sertésmáj 1 tojás liszt, amennyi szükséges, hogy galuskatészta sűrűségű masszát kapjunk Elkészítés: A finomra vágott hagymát olajon megpárolom, megszórom paprikával, rádobom a zöldségeket. Répákat félkarikára, karalábét apró kockára, karfolt pici rózsákra darabolva. Sózom, kavargatva párolom, míg kis levet enged. Ekkor megszórom liszttel, majd felengedem vízzel. Beledobom a csokorba kötött petrezselyemzöldet. (Ha elkészül a leves, ezt kiemelem belőle, de jó ízt ad neki.) Elkészítem a májgaluskát: ledarálom a májat, hozzáadok egy egész tojást, és annyi lisztet, hogy megfelelő állagú legyen. Ha a zöldségek megpuhultak (rövid idő, hiszen minden friss "tavaszi" benne), akkor nokedliszaggató segítségével a levesbe csurgatom a masszát. Pár perc lassú főzés után készen van a finom, tartalmas leves. Tanácsok: Ha nem mindenki szereti a májgaluskát, akkor külön főzöm ki, kis delikátos vízben, és külön főzök ki eperlevél tésztát is. Tálaláskor ki-ki azt tesz a levesébe, amit kíván. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |