| Árpagyöngyleves receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg árpagyöngy(gersli) 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 kis fej karalábé 1 fej vöröshagyma 2 dkg vaj só, őrölt pirospaprika petrezselyemzöld, snidling, kapor (opcionális) Elkészítés: Az árpagyöngyöt felhasználás előtt egy éjszakára hideg vízben beáztatom, de legalább 2 órára, majd leszűröm. A zöldségféléket apró kockákra vágom. A hagymát a vajon megdinsztelem, hozzáadom a többi zöldséget is, majd megszórom az őrölöltpaprikával és fölengedem 2 liter vízzel, megsózom. Hozzáadom az árpagyöngyöt és puhára főzöm. Tálalás előtt megszórom az apróra vagdalt zöld levelekkel. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |