Tutireceptek.hu fejléc

Árpagyöngyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg árpagyöngy(gersli)
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kis fej karalábé
1 fej vöröshagyma
2 dkg vaj
só, őrölt pirospaprika
petrezselyemzöld, snidling, kapor (opcionális)

Elkészítés:
Az árpagyöngyöt felhasználás előtt egy éjszakára hideg vízben beáztatom, de legalább 2 órára, majd leszűröm.
A zöldségféléket apró kockákra vágom.
A hagymát a vajon megdinsztelem, hozzáadom a többi zöldséget is, majd megszórom az őrölöltpaprikával és fölengedem 2 liter vízzel, megsózom.
Hozzáadom az árpagyöngyöt és puhára főzöm.
Tálalás előtt megszórom az apróra vagdalt zöld levelekkel.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges árpagyöngyleves » Zöldborsó leves variáció » Zabpelyhes szilváslepény » Vöröslencse leves.
» Sütõtök leves » Fokhagymás halfilé » Húsleves - Darált húsból » Erdélyi csorbaleves
» Gyors húsleves » Diétás saláta leves » Tejkaramellás almaleves » Póréhagymaleves
» Krémleves almából » Pacal gulyás » Hagymaleves (diétásan) » Tökleves (hamis húsleves)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.