| Tavaszi leves fehér spárgával receptLevesek Hozzávalók: 250 g fehér spárga 150 g cukorborsó 1 karalábé 1 sárgarépa 3 fej hagyma 2 evőkanál búzacsíra-olaj 1 l zöldségleves 50 g reszelt parmezán sajt só frissen őrölt bors 2 evőkanál pesto szósz bazsalikom Elkészítés: Mosd meg a spárgát, hámozd meg, vágd le a végeit, majd szeleteld átlósan kb. 3 centis darabokra. Ezt követően mosd és tisztítsd meg a cukorborsót és a karalábét. Ezt utóbbit vágd csíkokra. Tisztítsd meg a sárgarépát és azt is vágd átlósan vékony szeletekre. A hagymát aprítsd fel. Forrósítsd fel az olajat egy fazékban, és pirítsd benne üvegesre a hagymát. Tedd bele az előkészített zöldséget, és forgasd át az olajon. Utána öntsd fel a levessel, majd lefedve forrald 10 percig. Ezután keverd bele a pestót, majd ízesítsd sóval és borssal. Parmezánnal és bazsalikommal megszórva tálald. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |