| Tavaszi karalábé saláta. receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 3 fej friss, karalábé, 3 dkg. vaj, 2 cl. citrom lé,1 kiskanál porcukor, fél dl.olíva olaj (étolaj), csipetnyi só, 2 evőkanál majonéz. Elkészítés: A karalábékat megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, majd a megforrósított vajban óvatosan megpároljuk. Ha a karalábé szeletek átüvegesedtek csipetnyi sóval megszórjuk, hozzáadjuk az olíva olajat, a citrom lét, a kiskanálnyi porcukrot, majd a majonézmártással is dúsítva készre pároljuk. Tanácsok: A kész salátát húsokhoz, sült és grillezett zöldségekhez kínáljuk. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |