| Karalábéleves receptLevesek Hozzávalók: 80 dkg karalábé, 40 dkg vöröshagyma, 10 dkg fokhagyma, 3 csokor petrezselyem, 15 dkg vaj, 6 dkg kristálycukor, 2 dl tejföl, só, bors. Elkészítés: A vajat habzásig hevítjük, és pirítani kezdjük rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott karalábét, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint cukrozzuk, valamint hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet. Néhány percig együtt pirítjuk az egészet, és felöntjük annyi vízzel, hogy a karalábét teljesen ellepje. Felforraljuk, majd ettől számítva 20- 25 percig gyöngyözve forraljuk. A tejfölt simára keverjük, és ezzel habarjuk be a levest. néhány percig főzzük még, majd forrón tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |