| Hamis töltött karalábé receptHúsételek Hozzávalók: 3-4 db karalábé (nagyságtól függően) 50 dkg darált hús 20 dkg rizs 1 közepes fej vöröshagyma só bors ételízesítő pirospaprika 1 csokor petrezselyem 2 dl tejföl liszt a rántáshoz zsiradék Elkészítés: A darált húst, rizst, fűszereket alaposan összekeverjük, és gombócokat formálunk. A karalábét káposzta reszelőn lereszeljük, majd öntünk rá vizet, sót, és ételízesítőt teszünk bele. Ha felforrt beletesszük a gombócokat. Amíg fő, addig a zsiradékból és a lisztből rántást készítünk, a gombócokat mikor már puhák, kiszedjük. A rántást simára keverjük a tejföllel, és a főzelék alapot berántjuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk, a gombócokat visszarakjuk. Egyet rottyan, és kész. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |