| Tarka tavaszi saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 6 személyre: 1 fejes saláta, 1 doboz (425 ml) csemegekukorica, 30 dkg paradicsom, 1 kígyóuborka, 2 különféle színű paprika, 1 főzőhagyma, 10 dkg olajbogyó, 3-3 ág kakukkfű, bazsalikom és petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, 6 ek fehérborecet, 6 ek olívaolaj, 1-2 tk cukor, só, bors, a díszítéshez friss zöld fűszerek Elkészítés: A salátát csíkokra metéljük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A paradicsomot cikkekre, az uborkát szeletekre, a paprikát falatnyi darabokra vágjuk. A főzőhagymát legyaluljuk. A saláta előkészített hozzávalóit összekeverjük az olajbogyóval. A zöld fűszereket felaprítjuk, aztán a fokhagymát átnyomjuk présen. Az ecetet összekeverjük az olajjal, a zöld fűszerekkel meg a fokhagymával. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A salátára locsoljuk, rövid ideig állni hagyjuk, és szükség esetén utánaízesítjük. Friss zöld fűszerekkel díszítve kínáljuk. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 210 kcal A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |