| Joghurtos tavaszi saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 csokor piros retek 2 csokor zöldhagyma 1 fej kemény saláta 2 fej zsenge karalábé az öntethez: 1 csokor kapor 2 dl joghurt 2db keményre főzött tojás sárgája 2 eK olaj 1 tk mustár 1 tk cukor ízlés szerint só Elkészítés: A retket és a hagymát megtisztítjuk, végeiket levágjuk. A hagyma zöldje azonban nem megy kárba, mert apróra darabol belekerül majd a salátaöntetbe. A salátát jól megmossuk, lecsöpögtetjük, és szép vékonyra felvagdaljuk. A karalábét megtisztítjuk, és almareszelőn lereszeljük. Elővesszük a turmixot, és az öntet hozzávalóit a hagymaszár felével együtt beletesszük, és sűrűmasszává turmixoljuk. A mártást ezután salátástálba öntjük, és beleforgatjuk a feldarabolt zöldségeket meg a salátaleveleket. Óvatosan átforgatjuk, és befedve egy-két óráig hűtjük. Közvetlenül tálalás előtt ismét átkeverjük, és a tetejére szórjuk a maradék apróra vagdalt hagymaszárat. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |