| Tárkonyos-narancsos malac receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg malachús 1 sárgarépa 1 zellerszár (zeller zöld) 5 narancs 2 evőkanál olaj almaecet és apróra vágott tárkony 2 gerezd fokhagyma csipetnyi szárított tárkony 3 dkg vaj fél citrom leve szerecsendió őrölt bors, só Elkészítés: A répát, a zellert( finom-apróra vágjuk) és 1 narancs héját lereszeljük, 2 narancs levét kinyomjuk. Lábasban a narancslevet, a –héját, az olajat, a zúzott fokhagymát, a szárított tárkonyt, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a húst, és 4 órára hűtőbe tesszük, időnként megforgatjuk. A húst tepsibe rakjuk, köré öntjük a narancsos levet, 75 percig sütjük, közben locsolgatjuk, 2 narancs héját vékony csíkokra vágjuk, forró vízben 3 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. A kész hús zsiradékát a narancslével és ecettel összekeverjük, felforraljuk, 5 percig főzzük, majd szitán áttörjük. Hozzáadjuk a narancshéjat, és 3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, a tárkonyt és a citromlevet. A maradék narancsot meghámozzuk, és felkarikázzuk, A húst felszeleteljük, a szósszal meglocsoljuk és a narancskarikákkal körítjük. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |